Johanna: En härlig helg!

20.09.2020

Söndag eftermiddag och nu är det 1,5 vecka kvar av vårt fantastiska virtuella lopp "Sjuksköterskor springer för hälsa och liv" Ursprungligen kallade vi loppet "Sjuksköterskor springer för livet" (Ami Hommel, vår styrelseordförandes förslag) En rolig lek mer ord, men det visade sig vara upptaget av andra redan etablerade lopp -alltså, "Spring för livet".

Den här helgen har jag varit i Söderhamn. För 32 år sen bodde jag tillsammans med 4 andra unga sjuksköterskestudenter i en landstingslägenhet på Repslagarvägen i Sundsvall. Vi studerade till sjuksköterskor och blev vänner för livet! Minst en gång/år träffas vi sen dess. Genom alla åren har vi hunnit med flera arbetsplatser och positioner, fött barn, genomfört vidareutbildningar, forskat, flyttat och upplevt glädje och sorg. Livet alltså! Allt detta har vi delat med varandra. Kanske hade vi aldrig blivit vänner om det inte var för att vi alla flyttade till Sundsvall för att läsa till sjuksköterskor, vi är rätt olika varandra. Men har en gemensam människosyn och värdegrund. Dessutom har vi känt varandra i vått och torrt och backar inte för att säga vad man känner, dela med sig av allt. Mina "Systrar" betyder oerhört mycket för mig! Tack Nina, Carina, Karin och Cattis! Många skratt blev det i år (igen)!

Självklart tog vi oss ut och la till km till loppet. Eftersom inte alla kunde springa så blev det en härlig promenad på 6,5 km i solsken. 

Ni kan hitta fler bilder på Instagram #sjuksköterskorspringer  /Johanna